Feliratkozás

A podcast applikációban a következő “feed URL” cím segítségével lehet feliratkozni a Sötétkamra Podcast adásaira:

http://feeds.feedburner.com/sotetkamra

iTunes: https://itunes.apple.com/hu/podcast/sotetkamra-podcast_451/id1088671134

Mi az a Podcast?

A podcasting technológia lehetővé teszi hang-, videó- és más fájlok sorozatszerű közzétételét az interneten, úgy, hogy a felhasználók feliratkozhatnak az adott anyag epizódjait tartalmazó csatornákra. A hordozható zenelejátszók egyre szélesebb körű elterjedése miatt 2004 vége körül vált népszerűvé.
A felhasználó egy erre alkalmas kliensszoftver (podcatcher) használatával feliratkozik a podcast XML-hírcsatornájára (RSS vagy Atom feed), mely hivatkozásokat tartalmaz a podcastot közzétevő szerverén található digitális médiaanyagokra. A szoftver – egy feed olvasóhoz hasonlóan – időről időre automatikusan ellenőrzi az XML-csatornát új epizódokért, és letölti az MP3 vagy videó-állományokat, melyek ezután internetkapcsolat nélkül is meghallgathatóak.

A számítógépen működő podcatcherek egy része képes ezeket automatikusan átmásolni a csatlakoztatott hordozható médialejátszókra. A legtöbb okostelefonra is elérhetőek podcatcher alkalmazások, melyek számítógép közbeiktatása nélkül, közvetlenül az eszközre töltik le a friss tartalmakat.

Androidos telefonon, vagy táblagépen podcast programot a Google Play áruházból tölthetsz le. Keress rá a podcast szóra és válassz egy podcast programot! Telepítsd fel!

Apple készülékekre: iPhone-ra, iPad-re, iPod-ra az ingyenes ‘Podcast‘ programot érdemes használni.

PC-n vagy laptopon az ingyenes ‘iTunes‘, vagy a szintén ingyenes ‘Juice’ programot keressétek.

A telepített lejátszóban több ezer (tízezer) műsor közül válogathatsz, kereshetsz, vagy kézzel is megadhatod a kedvenc csatornád podcast címét.

Ha keresés után megjelent a kiválasztott csatorna oldala, akkor fel kell iratkoznod rá. [Subscribe] A megjelenő műsorrészeket a programban meghallgathatod, vagy le is töltheted. A beállított podcast csatornákat a programod időről időre ellenőrzi. Ha új rész jelenik meg, akkor beállítástól függően jelzi neked, vagy magától le is tölti. Letöltés után már internet kapcsolat nélkül tudod hallgatni.

Segítség:

Windows Phone | IOS